ГоловнаСвіт

Авторитарних урядів у світі побільшає, - голова Мюнхенської конференції з безпеки

53-тя Мюнхенська конференція з безпеки пройде 17-19 лютого.

Авторитарних урядів у світі побільшає, - голова Мюнхенської конференції з безпеки
​Вольфганг Ишингер
Фото: gordonua.com

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер вважає, що нечувана гібридна війна, в тому числі в інформаційному просторі, а також зрушення в бік меншого лібералізму ставлять під загрозу чинний світовий лад.

Про це він заявив, представляючи в понеділок у Берліні доповідь "Post-Truth, Post-West, Post-Order?" ("Постправда, Пост-Захід, постпорядок?"), передає "Укрінформ".

"Поєднання цих двох чинників ставить під питання світовий порядок у цілому. Чи працюють міжнародні інститути так, як повинні? ООН, НАТО, ОБСЄ, які відчайдушно намагаються допомогти вирішити український конфлікт?" - каже Ішингер.

За його словами, ми маємо справу з новим рівнем фейкових новин, з гібридною зброєю - використання цифрового світу для поширення інформації, яка є нічим іншим, як пропагандою. Пропаганда - не новий інструмент у світовій політиці, але засоби, якими вона поширюється, сьогодні набагато ефективніші, зазначив голова Мюнхенської конференції.

Крім того, на думку Ішингера, світ входить у добу нелібералізму, коли авторитарні уряди все більше будуть заміщати традиційні, які ґрунтуються на західних цінностях демократії. Занепокоєність, на його думку, викликає також відхід зі сцени "класичної нації-лідера Заходу - США".

Центральними темами нової доповіді є криза міжнародного порядку, європейська політика безпеки і оборони, загроза від джихадистських груп, ситуація в галузі безпеки в районі Тихого океану і на Близькому Сході тощо.

У 53-й Мюнхенській конференції з безпеки, яка пройде 17-19 лютого, візьмуть участь понад 500 політиків, бізнесменів, генсек ООН Антоніу Гутерреш, генсек НАТО Єнс Столтенберг, керівництво Євросоюзу, президенти України, Польщі, Афганістану, прем'єри Норвегії, Угорщині, Іраку; голови МЗС Китаю, Саудівської Аравії, Ірану, Туреччини, Росії, Франції та Великобританії, інші особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram