ГоловнаСвіт

Сноуден: Жодна країна не буде видавати своїх шпигунів

Екс-співробітник АНБ прокоментував повідомлення про свою можливу видачу США.

Сноуден: Жодна країна не буде видавати своїх шпигунів
Эдвард Сноуден
Фото: EPA/UPG

Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден прокоментував повідомлення ЗМІ про те, що Росія розглядає можливість видати його владі США як "подарунок" Дональду Трампу.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Повідомлення американського телеканалу NBCnews Сноуден назвав незаперечним доказом того, що він "ніколи не працював на російську розвідку".

"Жодна країна не буде видавати своїх шпигунів, оскільки інші стануть побоюватися, що вони будуть наступними", - написав Сноуден у Twitter.

Нагадаємо, Сноуден в 2013 році розповів про методи електронного стеження американських спецслужб, в тому числі про прослуховування переговорів зарубіжних лідерів. У США його звинуватили в шпигунстві і розголошенні держтаємниці. Колишній співробітник АНБ звернувся з запитами на отримання притулку до влади більш ніж 20 країн. У вересні він просив президента США Барака Обаму про помилування.

Сноуден не виключав можливості екстрадиції в США після обрання президентом Трампа, який раніше називав його зрадником.

У серпні 2014 року Сноуден отримав посвідку на проживання в Росії. У січні 2017 року російська влада продовжила йому дозвіл на проживання на два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram