ГоловнаСвіт

Меркель домовилася з керівництвом земель про спрощення депортації мігрантів

На "стимулювання" мігрантів до добровільних від'їздів із ФРН планують виділити €90 млн.

Меркель домовилася з керівництвом земель про спрощення депортації мігрантів
Ангела Меркель
Фото: 112.ua

Керівники федеральних земель Німеччини згодні з планом канцлера ФРН Анґели Меркель, який полегшує депортацію з країни тих мігрантів, які не мають шансів отримати статус біженців.

Про це повідомляє телеканал N-TV. 

"Майже три години радилися у відомстві канцлера прем'єр-міністри (земель), канцлер і кілька міністрів, після чого стало зрозуміло, що загалом вони готові підтримати план Анґели Меркель з 15 пунктів щодо депортації", - йдеться в репортажі.

План дасть можливість прискорити і спростити процес відправлення з країни тих, хто не має підстав залишатися в ФРН, перш за все осіб, що представляють потенційну небезпеку. Одним із його центральних пунктів є пропозиція створити центри депортації, в яких збиратимуть біженців перед відправленням (за 4-10 днів), центральний - у Потсдамі.

Також буде продовжено лінію на заохочення добровільних від'їздів. На "стимулювання" мігрантів до такого рішення планують виділити €90 млн на "програми з реінтеграції".

План ще підлягає подальшому розгляду, перш ніж може бути схвалений.

У 2016 році до Німеччини прибули 280 тис. шукачів притулку (в 2015-му - 890 тис.). Минулого року добровільно країну покинули близько 55 тис. осіб, ще 25 тис. були депортовані.

Нагадаємо, в грудні 2016 року Меркель заявила, що частині мігрантів доведеться покинути Німеччину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram