ГоловнаСвіт

Парламент Британії схвалив законопроект про Brexit

Очікується, що він буде остаточно схвалений до саміту ЄС, запланованого на початок березня.

Парламент Британії схвалив законопроект про Brexit
Фото: http://www.independentaustralia.net

Палата громад парламенту Великобританії прийняла в третьому, остаточному читанні акт, що схвалює набуття чинності статті 50 Лісабонського договору про порядок виходу країни з Євросоюзу.

Законопроект уряду про вихід з ЄС підтримали 494 депутати, проти були 122, передає ВВС.

Під час фінальних дебатів, які передували голосуванню, депутати обговорювали кілька поправок, зокрема - дозвіл громадянам Євросоюзу залишатися на території Сполученого Королівства після завершення процесу "Брексіту". У результаті жодна з поправок не була прийнята.

Акт про "Брексіт" повинен ще пройти обговорення в палаті лордів. Очікується, що він буде остаточно схвалений обома палатами британського парламенту до саміту ЄС, запланованого на початок березня. Тоді прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей отримає право офіційно розпочати процес виходу країни з Євросоюзу.

У першому читанні законопроект про вихід з ЄС палата громад схвалила 1 лютого.

Інтенсивне обговорення законопроекту про вихід Сполученого королівства з Євросоюзу в парламенті почалося після того, як Верховний суд країни заборонив уряду запускати процедуру Brexit без погодження з парламентом. Водночас вердикт суду не ставить під сумнів підсумки минулого у Великобританії референдуму, більшість учасників якого висловилися за вихід Британії зі складу ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram