ГоловнаСвіт

У Росії скасували вікторину за мотивами Гаррі Поттера через рецепти зілля

Одна з читачок припустила, що за рецептами зілля з книг можна зварити отруту.

У Росії скасували вікторину за мотивами Гаррі Поттера через рецепти зілля
Фото: bd3d.su

Централізована бібліотечна система ім. Лихачова у російському Новосибірську відмовилася від проведення вікторини за книгами про Гаррі Поттера, передає Медуза. За словами директора бібліотеки Ірини Зирянової, причиною такого рішення стала скарга однієї з читачок, яка припустила, що за рецептами зілля з книг можна зварити отруту.

"Оскільки надійшло таке побоювання, ми вирішили вже закінчити цю справу", - сказала директор бібліотеки, підкресливши, що наразі за рецептами з книг про Гаррі Поттера "ніхто отрути не варив".

Вікторину з книг про Гаррі Поттера в Новосибірську проводили в 2015 і 2016 роках. Учасники вікторини могли як відповісти на запитання на сайті, так і заповнити анкету в бібліотеці. Тим, хто правильно відповів на всі запитання, вручалися дипломи.

Книги британської письменниці Джоан Роулінг про Гаррі Поттера є одними з найпопулярніших у світі. В основну серію входять сім книг. Крім того, в 2016 році була випущена п'єса "Гаррі Поттер і прокляте дитя". Також Роулінг написала кілька оповідань, дія яких відбувається у "всесвіті Гаррі Поттера".

У 2010 році мешканка Великобританії була визнана винною в тому, що отруїла свого колишнього чоловіка отрутою рослинного походження аконіт, який згадується в книгах про Гаррі Поттера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram