ГоловнаСвіт

Прикордонний контроль в Євросоюзі продовжили на три місяці

Надалі прикордонний контроль в ЄС може бути продовжений на термін до двох років.

Прикордонний контроль в Євросоюзі продовжили на три місяці

В Євросоюзі домовилися продовжити тимчасовий прикордонний контроль для низки країн ще на три місяці, введений у зв'язку з кризою мігрантів.

Про це повідомляє видання Euobserver

"Рішення стосується кордону Австрії і Угорщини, Словенії та Німеччини, а також багатьох місць перетину кордону в країнах Північної Європи", - йдеться в повідомленні.

Рішення про прикордонні перевірки було введено в листопаді 2015 року, щоб впоратися з потоком мігрантів. Термін його дії закінчувався в лютому.

Як наголошують, у подальшому рішення може бути продовжено на термін до двох років. Згідно з чинним правилом, країни Шенгенської зони можуть ввести контроль на своїх кордонах максимум на шість місяців. Однак стаття 26 Шенгенської угоди передбачає в надзвичайних випадках продовження перевірок на такий термін, при якому їх загальна тривалість сягатиме найбільше два роки. Це допустимо, якщо "серйозні недоліки контролю зовнішніх кордонів не припиняються" і загрожують усій Шенгенській зоні. При цьому Єврокомісія повинна надати звіт, в якому підтверджується, що забезпечення безпеки на зовнішніх кордонах не спрацьовує.

Нагадаємо, в грудні 2016 року ООН закликала ЄС сформувати єдину систему прийому мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram