ГоловнаСвіт

Мін'юст США закликав апеляційний суд відновити дію міграційного указу Трампа

Мін'юст наполягає, що вашингтонський суд "припустився помилки, ввівши судову заборону на дію указу".

Мін'юст США закликав апеляційний суд відновити дію міграційного указу Трампа
Трамп
Фото: EPA/UPG

Міністерство юстиції США виступило на підтримку міграційного указу президента Дональда Трампа і закликало апеляційний суд відновити його дію в інтересах національної безпеки.

Про це повідомляє ВВС.

"У 15-сторінковому резюме, в якому викладено позицію міністерства, йдеться про те, що указ - законне здійснення повноважень президента, а не заборона на в'їзд для мусульман", - йдеться в повідомленні.

Мін'юст наполягає, що вашингтонський суд "припустився помилки, ввівши судову заборону на дію указу".

Раніше Федеральний апеляційний суд США відхилив прохання адміністрації президента США Дональда Трампа негайно відновити заборону на в'їзд у країну жителям семи країн з переважно мусульманським населенням.

Рішення призупинити дію указу Трампа ухвалив федеральний суд у Сіетлі 4 лютого. Суддя пояснив, що указ не буде чинним, поки не буде розглянуто позов про його скасування. Прокурор Вашингтона, який подав позов, наполягав, що заборона є неконституційною і завдає шкоди інтересам штату.

Слухання в апеляційному суді в Сан-Франциско призначено на вівторок.

Указ про припинення прийому біженців і видачу віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, був підписаний президентом США Дональдом Трампом 27 січня.

Указом для громадян Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії введено 90-денну заборону на в'їзд у Сполучені Штати. Також припинено на невизначений термін прийом сирійських біженців. Програму прийому біженців з інших країн заморожено на 120 днів.

Набуття указом чинності спровокувало хаос у міжнародних аеропортах США, оскільки вже прибулим у країну людям із чинними візами відмовляли в перетині кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram