ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Яндекс.Гроші" відключили рахунок для збору коштів на президентську кампанію Навального

Опозиціонер стверджує, що його рахунок в "Яндекс.Гроші" закрили на вимогу ЦБ РФ.

"Яндекс.Гроші" відключили рахунок для збору коштів на президентську кампанію Навального
Навальный

Сервіс "Яндекс.Гроші" відключив рахунок, який було відкрито для збору коштів на виборчу кампанію Олексія Навального

Про це повідомив соратник Навального Леонід Волков у "Фейсбуці".

За словами Волкова, рахунок було відключено в понеділок, 6 лютого.

"Власне переказів з Яндекс.Гроші на Яндекс.Гроші було небагато, але ми також використовували Яндекс.Гаманець як приймач платіжного шлюзу з банківських карт, і ось з цього каналу на рахунки кампанії було близько 45% всіх надходжень", - написав Волков.

Раніше Навальний заявив, що Банк Росії вимагає від сервісу "Яндекс.Гроші" закрити електронний гаманець, через який він збирає гроші на передвиборну президентську кампанію. Закрити гаманець від сервісу вимагають "під будь-яким приводом", повідомляв політик.

Він пояснив, що в п'ятницю, 20 січня, Леонід Волков отримав лист від "Яндекс.Гроші", в якому представник сервісу попередив, що збір коштів через "гаманець" ЦБ може розцінити як такий, що "суперечить законодавству про вибори". Навальному запропонували закрити гаманець або "Яндекс" зробить це в односторонньому порядку протягом п'яти робочих днів.

Пізніше ЦБ відкинув звинувачення в тому, що представники регулятора вимагали у сервісу "Яндекс.Гроші" заблокувати електронний гаманець кампанії Навального. Засновник Фонду боротьби з корупцією назвав відповідь Банку Росії "дивною за своєю нахабністю".

Своєю чергою в прес-службі сервісу "Яндекс.Гроші" розповіли "Дождю", що вирішили змінити умови угоди і внести пункт, що обмежує збір коштів на гаманець у політичних цілях.

У грудні 2016 року Навальний заявив про намір брати участь у президентських виборах. Зараз політик займається збором коштів на свою кампанію, в тому числі через сервіс "Яндекс.Гроші". Згодом у Кремлі визнали шкідливою участь Навального у виборах президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram