ГоловнаСвіт

Ле Пен розпочала президентську кампанію

Вона вважає вихід Британії з ЄС і перемогу Трампа провісниками свого успіху.

Ле Пен розпочала президентську кампанію
Фото: EPA/UPG

У неділю, 5 лютого, лідерка французької ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен звернулася з промовою до прихильників у Ліоні, якою дала старт своїй передвиборній кампанії.

Як повідомляє Міжнародне французьке радіо, Ле Пен виступила перед п'ятьма тисячами прихильників. Під час своєї промови вона назвала вихід Великобританії з Євросоюзу і перемогу Дональда Трампа на президентських виборах у США провісниками свого успіху. Кандидат заявила, що ісламський фундаменталізм і економічна глобалізація загрожують свободі у Франції.

Присутні на мітингу крайніх правих у Ліоні скандували "Ми у себе вдома" і "Марін у президенти".

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 23 квітня 2017 року. Поки що опитування громадської думки провіщають Марін Ле Пен перемогу в першому турі: за лідера ультраправих готові віддати свої голоси близько 25% французів. Однак у другому турі, згідно з опитуваннями, вона програє.

На друге місце піднявся незалежний кандидат, колишній міністр економіки Емманюель Макрон (21-22%). Кандидат від правої партії "Республіканці" Франсуа Фійон на тлі скандалу навколо роботи його дружини Пенелопи помічником депутата може не пройти у другий тур із 18-20% голосів. За ним іде кандидат від соціалістів Бенуа Амон, рейтинг якого за тиждень виріс приблизно на 10 п.п. - до 16-17%. За вкрай лівого Жан-Люка Меланшона свої голоси готові віддати близько 11% французів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram