ГоловнаСвіт

Bloomberg повідомив про продовження санкцій ЄС проти Росії в березні

Опитані Bloomberg експерти вважають, що США можуть послабити санкції стосовно РФ.

Bloomberg повідомив про продовження санкцій ЄС проти Росії в березні
Фото: er.ru

Євросоюз збирається продовжити персональні санкції щодо російських високопоставлених чиновників і голів держкомпаній в березні цього року.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на чотири джерела в керівництві ЄС.

Вони стверджують, що в березні 2017 року Єврокомісія на півроку продовжить санкції стосовно громадян Росії і України, які, на думку ЄС, причетні до дестабілізації ситуації в Україні.

Крім цього, 27 експертів (60%), опитаних Bloomberg минулого місяця, вважають, що санкції США стосовно Росії, введені у зв'язку з ситуацією в Україні, будуть ослаблені протягом найближчих 12 місяців. Аналогічний показник для ЄС при цьому становить лише 44%.

Раніше новий постпред США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що санкції стосовно Росії буде знято тільки після того, як Крим повернеться до складу України.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницької анексії Криму. Євросоюз і США в кінці липня того ж року перейшли від точкових санкцій проти окремих фізосіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ.

Нагадаємо, що напередодні The Washington Post повідомила, що Трамп запевнив Тимошенко, що не скасує санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram