ГоловнаСвіт

США ввели нові санкції проти Ірану

Обмеження пов'язані із запуском балістичної ракети.

США ввели нові санкції проти Ірану

Мінфін США оголосило про розширення санкцій проти Ірану у відповідь на випробування ісламською республікою балістичної ракети.

У списку санкцій, оприлюдненого на сайті Мінфіну США, увійшли 13 фізичних осіб та 12 організацій. Зокрема, під санкції потрапили деякі компанії з Ірану, а також Китаю, Лівії та ОАЕ.

Посилення санкцій було прийняте після того, як президент США Дональд Трамп оголосив "офіційне попередження" Ірану після запуску балістичної ракети. У п'ятницю, 3 лютого, Трамп знову покритикував дії іранської влади. "Іран грає з вогнем, вони не цінують, яким «добрим» був для них президент Обама. Я не такий!" - написав американський президент у твіттері.

Напередодні Reuters з посиланням на свої джерела повідомив, що Білий дім має намір в п'ятницю посилити санкції проти Ірану. Співрозмовники агентства вказували, що під обмеження підпадуть юридичні особи, чиї дії визнані пов'язаними з тероризмом за чинним законодавством США. Також в списку опиняться ті, хто безпосередньо причетний до запуску ракети, відзначали джерела.

Іран 29 січня здійснив запуск балістичної ракети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram