ГоловнаСвіт

В Афганістані поліцейський розстріляв 8 товаришів по службі

Бойовики ІДІЛ атакували вартовий пост на сході Афганістану.

В Афганістані поліцейський розстріляв 8 товаришів по службі
Афганская полиция
Фото: Newsru.com

На півночі Афганістану поліцейський розстріляв вісім своїх товаришів по службі, а на сході бойовики вбили священнослужителя і його дружину.

Про це повідомляє Associated Press.

Співробітники правоохоронних органів були вбиті в північній провінції Фарьяб у нічний час, коли вони спали, повідомив агентству співробітник місцевої поліції. Відзначають, що після того, як поліцейський розстріляв своїх колег, він зібрав їхню зброю і зник з місця злочину - ймовірно, щоб приєднатися до ісламістського угруповання "Талібан". Таліби, проте, поки не заявляли про свою причетність до цього інциденту.

Губернатор східної провінції повідомив, що невідомий бойовик увірвався в будинок священнослужителя і застрелив його і його дружину. Двоє дітей, які на момент злочину також перебували в будинку, вижили. Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за цей напад.

Крім того, в східній провінції Нангархар, яка межує з Пакистаном, під час нападу бойовиків ІДІЛ на сторожовий пост було вбито щонайменше одного поліцейського. Афганські силовики здійснили атаку, в результаті якої було вбито 12 джихадистів.

Ісламістський рух "Талібан" утворився в Афганістані в 1994 році. З 1996-го по 2001 рік керував країною, в 2003 році ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Усамі бін Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють близько 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюється в 27 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше "Талібан" закликав Трампа вивести війська з Афганістану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram