ГоловнаСвіт

Суддя з Детройта призупинила дію антимігрантського указу Трампа

Неназваний позивач просив про постійну судову заборону на дію указу Трампа.

Суддя з Детройта призупинила дію антимігрантського указу Трампа

Окружний суддя з американського міста Детройт, штат Мічиган, тимчасово призупинила дію указу президента США Дональда Трампа про обмеження щодо іммігрантів.

Про це повідомляє агентство Рейтер. 

Згідно з постановою, винесеною суддею Східного округу Мічигану Вікторією Робертс, забороняється "відмовляти у в'їзді в США тим, хто легально живе в країні на постійній основі, а також тим, хто має чинну імміграційну візу". Як уточнює агентство, спочатку неназваний позивач просив про постійну судову заборону на дію указу.

Раніше суддя Енн Доннеллі з Федерального окружного суду Східного округу Нью-Йорка дозволила іноземцям з чинною американською візою, які вже приїхали в США і потрапили під дію указу про посилення імміграційної політики, тимчасово залишатися в країні.

Нагадаємо, 27 січня Трамп підписав указ про заборону в'їзду в країну громадянам семи держав, в яких іслам є панівною релігією: Ірану, Іраку, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану. Крім цього, на 120 днів він призупинив прийом біженців із Сирії.

Указ викликав неоднозначну реакцію не тільки в США, але і по всьому світу. Сенатори від Демократичної партії заявили про те, що планують запропонувати для обговорення законопроект, який скасовує документ. Генеральні прокурори 15 американських штатів назвали рішення голови держави незаконним. 900 співробітників Держдепу США підписали меморандум із протестом проти указу.

Нагадаємо, раніше Білий дім дозволив в'їзд у США всім власникам Green Card.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram