ГоловнаСвіт

Лукашенко відкликав представників Білорусі з митних органів ЄврАзЕС

Білоруський лідер заявив, що за останній рік товарообіг в ЄврАзЕС впав на 40%.

Лукашенко відкликав представників Білорусі з митних органів ЄврАзЕС
Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що доручив відкликати представників країни з митних органів Євразійського економічного союзу (ЄврАзЕС).

"Я не підписав Митний кодекс (ЄврАзЕС), тому що багато, що повинно було бути, не працює. Більше того, я доручив відкликати основних наших фахівців з митних органів (ЄврАзЕС), - цитує білоруського лідера ТАСС. - Чому вони там сидять і отримують зарплату? Навіть не заробляють, а отримують".

За словами Лукашенка, першим кроком має стати вирішення проблем, пов'язаних з вилученнями товару і різними обмеженнями, передає "Интерфакс". "Без вирішення цих проблем я не доторкнуся до цього кодексу", - підкреслив він.

Лукашенко також зазначив, що за останній рік товарообіг в ЄврАзЕС упав на 40%.

На початку лютого відносини між Білоруссю і Росією різко погіршилися. Росія вирішила створити прикордонну зону (раніше кордони між країнами не регламентувалися жодними договорами). Мінськ заявив, що Росія прийняла це рішення без попередження і що такий крок порушує міждержавні угоди.

Напередодні ЗМІ повідомили, що Білорусь готується до виходу з ЄврАзЕС, Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) і, можливо, Союзної держави Росії і Білорусі. Лукашенко спростував інформацію про намір Мінська вийти з ЄврАзЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram