ГоловнаСвіт

Делегація РФ перебуває в ізоляції на міжнародній арені з питань Донбасу, - Єлісєєв

В АП вважають, що міжнародне співтовариство має розглядати варіант розгортання миротворчої операції ООН на сході України.

Делегація РФ перебуває в ізоляції на міжнародній арені з питань Донбасу, - Єлісєєв
Константин Елисеев
Фото: пресс-служба президента

Російська делегація перебуває фактично в ізоляції на міжнародній арені з питань Донбасу.

Про це заявив заступник голови Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв під час прес-брифінгу на тему: "Міжнародна реакція на ескалацію ситуації на Донбасі", повідомляє LB.ua.

За словами Єлісєєва, зараз міжнародна спільнота повинна розглядати варіант розгортання миротворчої операції ООН на сході України. "Якщо Росія накладе вето на це рішення, то тим самим покаже своє реальне ставлення до ситуації на Донбасі", - зазначив він.

За словами заступника голови АП, зараз ключові сигнали України міжнародному співтовариству - "продемонструвати рішучість щодо ситуації на Донбасі, єдність і солідарність".

Також Єлісєєв наголосив, що зараз "потрібно негайно припинити вогонь [у районі Авдіївки] і почати процес відновлення інфраструктури" в районах, які постраждали під час ескалації на Донбасі. Він також зазначив, що питання санкцій проти Росії має залишатися на порядку денному, і ні про яке пом'якшення обмежень не йдеться.

Також заступник голови АП нагадав, що основні партнери України на міжнародній арені - США, Німеччина і Франція - чітко підтримують позицію України: "нічого про Україну без України".

Єлісєєв також зазначив, що питання введення військового стану на Донбасі зараз не обговорюють.

Як повідомляли раніше, Генштаб виклав хронологію ескалації біля Авдіївки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram