ГоловнаСвіт

Міністр оборони Британії закликав боротися з пропагандою Кремля

"НАТО і Захід повинні докладати більше зусиль для протистояння спотвореній реальності, поширюваній Росією".

Міністр оборони Британії закликав боротися з пропагандою Кремля
Майкл Фэллон
Фото: EPA

Захід і НАТО повинні докладати більше зусиль для протистояння спотвореній реальності, поширюваній Росією за допомогою дезінформації в радянському стилі.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Майкл Феллон, виступаючи в університеті Сент-Ендрюс 2 лютого, повідомляють на сайті британського уряду. За словами Феллона, російська пропаганда перейшла рамки "маскування" в розумінні спецслужб і перетворилася на "брехню". "Ще однією характеристикою російської діяльності є перетворення того, що Черчилль називав "термінологічними неточностями", у вищу форму мистецтва. У росіян є для цього спеціальне слово... це не "маскування", старий спосіб обману, що практикується їхніми спецслужбами... а "брехня", коли слухач знає, що мовець бреше, і той, хто говорить, знає, що слухач знає, що він бреше, але він однаково бреше", - сказав міністр.

Феллон також зазначив, що НАТО і Захід повинні докладати більше зусиль для протистояння спотвореній реальності, поширюваній Росією за допомогою дезінформації в радянському стилі.

"Що б ми не робили для стримування і діалогу (з Росією - ред.), ми повинні путінській "правді" протиставляти швидку правду. Поки правда вдягає чоботи, брехня вже може облетіти півсвіту", - сказав голова оборонного відомства.

"Нам потрібно публічно розкритикувати рупори на кшталт RT і "Супутника". У 2015 році Управління у справах радіо, телебачення та зв'язку Великобританії застосувало санкції щодо RT за поширення контенту "або дуже неправдивого, або упередженого" характеру про Сирію й Україну. Що найіронічніше, одна із цих програм називалася "Правдолюб" (Truthseeker)", - підкреслив Феллон.

Як повідомляли наприкінці січня, ЄС виділяє додатково €800 тис. для боротьби з пропагандою в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram