ГоловнаСвіт

Британський уряд опублікував план "Брекзиту"

Документ докладно описує 12 основних принципів, які ляжуть в основу переговорів між Британією та ЄС.

Британський уряд опублікував план "Брекзиту"

Уряд Великобританії опублікував документ, що відображає наміри країни на переговорах з Євросоюзом про вихід із блоку.

Документ опублікували на сайті британського уряду наступного дня після того, як парламент країни схвалив "Брексит" у другому читанні.

Документ має назву "Вихід Великобританії з Євросоюзу і їхні нові партнерські відносини". Він докладно описує 12 основних принципів, які ляжуть в основу переговорів між Британією та ЄС. Серед них: контроль над імміграцією, захист трудових прав, свобода торгівлі та нові торгові угоди, м'який вихід з ЄС.

Велику увагу в документі приділено пункту про контроль над міграцією, правам британців у ЄС і правам громадян ЄС у Британії. Зазначають, зокрема, що Великобританія створить міграційну систему, згідно з якою директива про вільне пересування в країнах ЄС на Великобританію поширюватися не буде. Чи знадобляться громадянам ЄС візи для відвідування Британії, не уточнено.

23 червня 2016 року у Великобританії відбувся референдум про вихід із Євросоюзу. Тоді "Брексит" підтримали 51,9% тих, хто проголосував.

Умови процесу все ще не визначено, їх повинні встановити на переговорах між Лондоном і ЄС. Термін, за який сторони повинні домовитися, становить два роки з моменту офіційної заяви про вихід з ЄС.

Очікується, що Британія офіційно оголосить про початок виходу з ЄС у березні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram