ГоловнаСвіт

AP: Трамп запропонував відправити в Мексику американських військових

"Мені здається, ваші військові бояться. Наші - ні, тож я просто міг би послати їх".

AP: Трамп запропонував відправити в Мексику американських військових
Фото: EPA/UPG

Агентство Associated Press опублікувало гадану розшифровку телефонної розмови президентів США і Мексики, яка відбулася минулого тижня, під час неї Дональд Трамп нібито погрожує втручанням американських військових, оскільки мексиканська влада не в змозі впоратися з "поганими хлопцями" (bad hombres) з наркокартелів.

"У вас там є купа поганих хлопців. Ви робите недостатньо, щоб зупинити їх. Мені здається, ваші військові бояться. Наші - ні, тож я просто міг би послати їх, щоб подбати про це", - нібито сказав президент США.

Разом із тим Міністерство закордонних справ Мексики і Білий дім стверджують, що ця стенограма є неточною, пише BBC.

Прес-секретар президента Мексики Едуардо Санчес заявив, що Трамп висловлював невдоволення в поважній манері, а також не погрожував відправленням військових у країну. "Це абсолютно неправильно, що президент США погрожував відправити війська до Мексики", - сказав Едуардо Санчес в інтерв'ю радіо Formula.

Нагадаємо, в січні президент Мексики Енріке Пенья Ньєто скасував запланований візит у Вашингтон, де він мав зустрітися з Дональдом Трампом, через суперечку про будівництво стіни на кордоні між країнами. Трамп, який виступив з планами відгородитися від Мексики стіною, почав вимагати, щоб за її зведення заплатив Мехіко. Ньєто, своєю чергою, заявив, що Мексика платити не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram