ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Поліція прийшла в офіс Навального (оновлено)

Навального і Офіцерова звинувачують у розкраданні 16 млн рублів у компанії "Кіровліс".

Співробітники поліції і судові пристави прийшли в офіс Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального

Про це в "Твіттері" повідомив сам Навальний.

Прес-секретар ФБК Кіра Ярмиш у "Твіттері" повідомила, що "це вочевидь прийшли примусово доставляти Навального в Кіров на завтрашнє засідання".

За словами Ярмиш, "пристави хочуть забрати Олексія в управління, незважаючи на наявність квитків до Кірова на завтра".

"Пристав з'ясовує у начальства, чи можна не везти Навального в управління. Вони готові супроводити Олексія до аеропорту і більше нічого не робити", - написала прес-секретар.

Напередодні Ленінський районний суд Кірова задовольнив клопотання сторони обвинувачення про примусове доставлення Навального та Офіцерова на засідання у справі про розкрадання в компанії "Кіровліс" через те, що вони двічі не з'явилися в суд.

Ярмиш, своєю чергою, напередодні заявила, що суд 1 лютого може не відбутися через хворобу Петра Офіцерова та зайнятості адвокатів. Повідомляли, що Офіцерова госпіталізували в Москві в понеділок, 30 січня.

Сьогодні Навальний повідомив, що Офіцерова виписали з лікарні, куди він звернувся з підозрою на гострий панкреатит. За словами засновника ФБК, Офіцерова виписали після того, як вранці 31 січня в лікарні організували перевірку.

Оновлено: Як повідомляє "Дождь", судові пристави забрали Навального з офісу ФБК. Відзначають, що Навального вивели з офісу ФБК без наручників двоє приставів.

Навального та Офіцерова звинувачують у розкраданні 16 млн рублів у компанії "Кіровліс". У 2013 році їх визнали винними і засудили до п'яти і чотирьох років в'язниці відповідно. Згодом апеляційна комісія замінила їм реальні терміни на умовні.

У лютому 2016 року Європейський суд з прав людини визнав несправедливим вирок у справі "Кіровлісу" і постановив виплатити Навальному €48 тис. і Офіцерову €23 тис. як компенсацію. У зв'язку з цим Верховний суд Росії скасував вирок і направив справу на перегляд. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram