ГоловнаСвіт

У Молдові стурбовані планами України побудувати низку ГЕС на Дністрі

За даними екологів, будівництво станцій становить серйозну загрозу для навколишнього середовища.

У Молдові стурбовані планами України побудувати низку ГЕС на Дністрі
Фото: spfu.gov.ua

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіпп висловив стурбованість у зв'язку з інформацією, що з'явилася, про плани України побудувати шість гідроелектростанцій на Дністрі.

Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови, повідомляє Укрінформ.

"Прем'єр Павло Філіпп висловив стурбованість в зв'язку з інформацією про те, що Україна планує побудувати шість нових гідроелектростанцій на Дністрі, вище Новодністровського гідроенергетичного вузла. За даними екологів, будівництво цих станцій може становити серйозну загрозу для навколишнього середовища", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим прем'єр наголосив, що на адресу уряду надійшло звернення від неурядових організацій та наукових співтовариств щодо негативного впливу, який чинить на екологічний стан басейну Дністра гідроенергетичний комплекс в Новодністровську.

Голова молдавського уряду розпорядився створити робочу міжвідомчу групу, яка розробить конкретний План дій щодо виходу із ситуації.

Поряд з цим будуть вивчені всі двосторонні та міжнародні угоди з цього питання, частиною яких є Молдова та Україна, а також Угоди про асоціацію "Молдова-ЄС" і "Україна-ЄС".

У липні 2016 року уряд України без обговорення з громадськістю прийняв "Програму розвитку гідроенергетики до 2026 року", де фігурують шість ГЕС на Дністрі. Громадськість придністровських областей - Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської - виступає проти будівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram