ГоловнаСвіт

Боротьба з тероризмом не виправдовує підозри проти цілих країн, - Меркель

Канцлер ФРН пообіцяла, що Берлін і країни ЄС робитимуть усе для допомоги постраждалим від дій Трампа.

Боротьба з тероризмом не виправдовує підозри проти цілих країн, - Меркель
Ангела Меркель
Фото: 112.ua

Канцлер ФРН Анґела Меркель знову розкритикувала указ президента США Дональда Трампа обмежити в'їзд громадянам семи країн на територію Штатів.

Про це вона заявила перед початком зустрічі з Президентом Петром Порошенком, повідомляє "Укрінформ".

"Рішуча боротьба з тероризмом жодним чином не виправдовує загальну підозру проти всіх громадян певної країни або певної віри, в цьому випадку мусульман", - сказала Меркель. На її думку, такі рішення "суперечать основним постулатам допомоги біженцям і міжнародної співпраці".

Меркель зазначила, що відомство Федерального канцлера разом із МЗС, а також з європейськими партнерами робитимуть усе для того, щоб допомогти цим людям, особливо тим, хто має подвійне громадянство, в правовому ключі. "Треба забезпечити їхні права", - наголосила канцлер.

Нагадаємо, після введення в США президентського указу, який обмежує в'їзд жителям семи країн з переважно мусульманським населенням, людям почали відмовляти в реєстрації на авіарейси і затримувати в аеропортах США під час прибуття. Під обмеження потрапили Ірак, Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі та Судан. Пізніше суд Нью-Йорка частково призупнив дію "антимігрантського" указу Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram