ГоловнаСвіт

Засновник Google прийшов на мітинг проти указу Трампа

Проти антимігрантського указу також виступили керівники Apple, Microsoft, засновники Facebook, Tesla і Space X. 

Засновник Google прийшов на мітинг проти указу Трампа
Фото: twitter@vassko

Засновник Google Сергій Брін узяв участь у мітингу в аеропорту Сан-Франциско проти указу президента США Дональда Трампа, який забороняє в'їзд до США громадянам семи мусульманських країн, передає Медуза.

Сергій Брін переїхав до США разом з батьками 1979 року, йому тоді було п'ять років. Сім'я вирішила емігрувати з СРСР через обмеження у сфері освіті й кар'єри, з якими стикалися в ті роки радянські євреї.

На мітингу в аеропорту Брін пробув близько 40 хвилин, пише Forbes, і практично не спілкувався з журналістами, заявивши лише, що прийшов на акцію як приватна особа.

"Я тут, тому що я біженець", - цитує підприємця журналіст Райан Мак. 

Фото: twitter@ashyhajjam

На мітинг в аеропорту Сан-Франциско також прийшов керівник одного з найбільших бізнес-інкубаторів Y Combinator Сем Альтман.

"Я сподіваюся, це стане одним з вирішальних моментів, коли люди виступлять разом проти цієї адміністрації", - сказав він.

Проти дій Трампа раніше висловилися керівники й інших найбільших технологічних компаній. Глава Apple Тім Кук розіслав підлеглим  листа, згідно з яким заборона торкнулася зокрема і співробітників компанії; у листі сказано, що "Apple не було б без імміграції".

Керівник Microsoft Сатья Наделла, який приїхав до США з Індії, повідомив, що можливість в'їхати до країни втратили понад 70 співробітників компанії.

"Будучи й іммігрантом, і главою компанії, я зміг випробувати і побачити позитивний вплив імміграції на нашу компанію, на країну і на світ", - заявив він.

Засновник Tesla і Space X Ілон Маск також виступив із критикою наступу на імміграцію, заявивши, що багато хто із тих, хто  потрапив під дію заборони, підтримують США і "не заслуговують бути відкинутими".

Засновник Facebook Марк Цукерберг опублікував звернення, в якому виступив з критикою на адресу указу президента США Дональда Трампа про біженців. Зокрема, він нагадав, що його предки приїхали до США з Німеччини, Австрії та Польщі, а батьки його дружини були біженцями з Китаю і В'єтнаму.

Нагадаємо, у п'ятницю Трамп підписав указ, яким заборонив на 90 днів в'їзд до США громадян семи мусульманських країн - Сирії, Іраку, Ємену, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі. Суд Нью-Йорка частково призупинив дію "антимігрантського" указу Трампа.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram