ГоловнаСвіт

Більшість американців не підтримують дії Трампа, - соцопитування

Новий президент має найнижчу популярність серед молоді і людей до 49 років.

Більшість американців не підтримують дії Трампа, - соцопитування
Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп почав свій термін на посаді з негативним рейтингом підтримки його дій серед американського населення.

Про це йдеться в загальнонаціональному соціологічному опитуванні університету Quinnipiac University

"Президент Дональд Трамп починає свій термін з негативним рейтингом - 36% проти 44% американських виборців у схваленні його дій у перші дні роботи", - йдеться в дослідженні.

Ще більш негативне ставлення до виконання обов'язків новим президентом висловила жіноча частина населення - 33% проти 50%. При цьому 19% узагалі не змогли однозначно відповісти на питання.

Для порівняння подають рейтинг попереднього президента Барака Обами на початку його першого президентського терміну. Тоді його дії схвалювали 59%, незгодних було 25%.

При цьому наводиться статистика за партійною приналежністю, а також за такими ознаками, як стать, вік і раса. Наприклад, республіканці показали найвищу підтримку Трампа - 81% супроти 3%. Демократи ж, навпаки, висловили найбільш негативне ставлення - 3% проти 77%.

Серед чоловіків першими днями роботи Трампа задоволений 41%, серед жінок - 33%. При цьому наголошують, що новий президент має найнижчу популярність серед молоді і людей до 49 років (незгодні з його політикою до 53%). Водночас старше покоління також демонструє невисоку підтримку - 47% проти 33%.

Голоси виборців із білим кольором шкіри розділилися на 43% "за" і 40% "проти". Одночасно переважна частина представників інших рас (55%) засуджують дії Трампа.

Дослідження проводили в період з 20 по 25 січня, були зібрані відповіді 1190 респондентів. Опитування здійснювалося і під час особистого спілкування, і по телефону. Статистична похибка становить плюс-мінус 2,8%.

Нагадаємо, що лише кілька днів тому тисячі жінок по всьому світу вийшли на марші проти Трампа через його заяви про жінок і мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram