ГоловнаСвіт

Пентагон назвав Росію і Китай потенційною загрозою США в космосі

Американський генерал розповів про розробку РФ і КНР зброї, здатної вражати цілі на навколоземній орбіті.

Пентагон назвав Росію і Китай потенційною загрозою США в космосі
Пентагон
Фото: syria.t30p.ru

Голова стратегічного командування Збройних сил США генерал Джон Хайтен заявив, що США повинні запобігти потенцій військовій агресії в космосі з боку Росії і Китаю.

Про це повідомляють на сайті Міноборони США.

Хайтен зробив заяву під час виступу у Стенфордському університеті.

"Ми повинні запобігти поганій поведінці в космічному просторі і можливому конфлікту в ньому", - сказав він. За словами генерала, Росія і Китай розробляють зброю, яка здатна вражати цілі на навколоземній орбіті - там, де розташовані цивільні і військові супутники різних країн. Окрім того, що через них ведеться телерадіомовлення, завдяки супутникам функціонують найважливіші військові системи зв'язку, в тому числі в ядерній галузі.

Хайтен нагадав, що Китай заявляв про намір освоєння космосу в мирних цілях. Також Пекін підтримував ініціативи Комітету ООН з використання космічного простору в мирних цілях. Але водночас, за словами генерала, "це найагресивніший народ у світі, розробляє зброю, яка в майбутньому складе конкуренцію США".

Генерал також стверджує, що Москва має напрацювання, які загрожують супутникам США, в тому числі лазерні установки для застосування в космосі.

Як повідомляли в жовтні, в Китаї почали розробку найбільшого у світі космічного літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram