ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Радник президента запропонував обмежити інтернет у Росії

Раднику Путіна не подобається, що зарубіжні компанії закриті для російських правоохоронних органів. 

Радник президента запропонував обмежити інтернет у Росії
Фото: digit.ru

Радник президента Росії з питань розвитку інтернету Герман Клименко назвав обмеження інтернету в РФ єдиною можливістю гарантувати інформаційну безпеку.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Шлях один - це китайський варіант. Безумовно, контроль потрібен, тому що не існує жодної можливості цьому запобігти. Китай менш педантичний до думки суспільства, вони оцінили загрозу і обмежили інтернет. Тепер у них таких проблем немає", - сказав Клименко на лекції "Інформаційна безпека Росії" у Військовій академії Генштабу.

За словами Клименка, закордонні компанії, що працюють у Росії, часто не відповідають на запити правоохоронних органів.

"Ми є в дивній позиції, коли на території РФ перебуває іноземна компанія, заробляє гроші, проте на жоден запит правоохоронних органів вона не відповідає. На жаль, ми не можемо написати до WhatsApp і попросити відключити шифрування", - сказав він.

Клименко додав, що якщо закордонні месенджери і соцмережі не співпрацюватимуть з правоохоронними органами, "будь-яка держава, що поважає себе, повинна їх викинути".

Наприкінці грудня Клименко заявив, що Росія має бути готова до відключення від світового інтернету.

"Наші західні партнери відключили Крим від роботи сервісів Google і Microsoft. Так само як і власники доменів, які проживають у Криму, втратили те, що напрацювали. Наша країна повинна бути готова до того, що її відключать від світового інтернету", - сказав він в інтерв'ю RT.

За словами Клименка, одне із завдань Росії - "відрегулювати російський сегмент інтернету" для того, щоб не допустити сценарію, подібного до відключення країни від світового інтернету.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram