ГоловнаСвіт

Падіння реальних доходів росіян прискорилося майже удвічі, - Росстат

Порівняно з 2014 роком спостерігається прискорення більш ніж у вісім разів.

Падіння реальних доходів росіян прискорилося майже удвічі, - Росстат
Фото: sitesovety.ru

Реальні наявні доходи росіян (скоригована на показник інфляції сума, яка залишається в розпорядженні людини після здійснення всіх обов'язкових платежів) у грудні 2016 року скоротилися порівняно з груднем попереднього року на 6,1%.

Про це повідомляє РБК із посиланням на матеріали Росстату.

У 2015 році реальні доходи росіян скоротилися на 3,2%. Таким чином, порівняно з 2015 роком темпи скорочення доходів прискорилися більш ніж на 84%, або майже вдвічі. Порівняно з 2014 роком спостерігається прискорення більш ніж у вісім разів.

За даними Росстату, реальні доходи скорочуються вже три роки поспіль, а за останні 26 місяців жодного разу не було зафіксовано навіть місячного приросту. Востаннє підвищення реальних доходів росіян спостерігалося в жовтні 2014 року.

За підрахунками експертів Вищої школи економіки, у 2016 році труднощі з купівлею продуктів або одягу мав 41% росіян (при цьому у 11% жителів країни грошей не вистачає навіть на продукти), але більшість із них власне матеріальне становище поганим або дуже поганим не вважають.

Згідно з даними Росстату, в січні-вересні 2016 року за межею бідності проживали 20,3 млн росіян, або 13,9% населення країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram