ГоловнаСвіт

Сім'я британського мільйонера стверджує, що його убила українська наречена

Українку підозрюють у бажанні успадкувати майно британця.

Сім'я британського мільйонера стверджує, що його убила українська наречена
Анна Зюзина, Барри Принг
Фото: Shaughan Pring/Wikipedia

Сім'я британського мільйонера Баррі Прінга (Barry Pring) стверджує, що його убила наречена в Києві для того, щоб вона могла успадкувати його майно.

Про це пише The Guardian

47-річний британець помер після святкування своєї першої річниці весілля з українкою Анною Зюзіною, яка молодша за нього на 20 років, в лютому 2008 року.

За даними слідства, незабаром після святкового обіду Анна вивела Баррі до проїжджої частини, щоб зловити таксі, а сама повернулася в ресторан, щоб забрати рукавичку, яку там забула. Кілька хвилин по тому він загинув на місці під колесами автомобіля, що перевищив швидкість і їхав з вимкненими фарами.

Спочатку українська влада розслідувала цю справу як випадковий інцидент, проте в 2011 році її було перекваліфіковано у вбивство через побоювання сім'ї британця, що Прінг став жертвою замовного вбивства. Його родичі витратили близько 100 тис. фунтів стерлінгів, щоб приватний детектив з'ясував, що з ним сталося, але продовжують наполягати, що правосуддя так і не перемогло.

Родичі Прінга вважають, що Анна, яка спочатку представилася Баррі вчителькою англійської та, як він потім сам з'ясував, насправді  працювала стриптизеркою, причетна до смерті мільйонера.

Так, мати Прінга Ірен в заяві, яку вона зачитала на слуханнях в суді, сказала: "Ми впевнені, що Анна якимось чином причетна до смерті Баррі з метою отримати спадщину".

Бізнесмен, родом з Девона, на момент загибелі жив у Лондоні, володів п'ятьма одиницями нерухомості, яка оцінювалася в 1,5 млн фунтів стерлінгів.

Родичі британця на слуханнях у його справі заявили, що вони спочатку з підозрою ставилися до Зюзіної, назвавши її "холодною" і такою, що "не любить і не піклується" про Прінге. Вони стверджують, що пара одружилася після чотирьох днів стосунків.

Кращий друг Прінга, юрист Пітер Кліффорд, сказав суду, що впевнений в причетності Зюзіної до смерті Баррі. За його словами, у нього немає реальних підстав сумніватися, що Баррі було убито. "У мене також немає сумнівів, що Анна Зюзіна організувала або була замішана в його вбивстві", - сказав Кліффорд, який розповів суду, що був запрошений на весілля пари в 2007 році.

Кліфофорд також описав Баррі, як "безпорадного під контролем Анни Зюзіної", зазначивши, що весільні урочистості були "неприродними і брехливими". Він також розповів, що одного разу, коли він ходив на обід з Баррі і його дружиною, Зюзіна сказала йому: "Місцева поліція корумпована і якщо людина заплатить їй, то може все зійти з рук".

Брат Баррі, Шоган (Shaughan) розповів суду, що відразу після смерті чоловіка Зюзіна зателефонувала йому, щоб повідомити про те, що трапилося. За його словами, він відразу запідозрив недобре.

"Я отримав дзвінок, що "стався жахливий інцидент, підготуйся - Баррі мертвий". Анна розповіла мені, що вона стояла прямо біля Баррі, коли його збила машина. Те, що мені було сказано, і те, як це було сказано, мене збентежило і було трохи підозрілим", - розповів Шоган.

При цьому наголошується, що пізніше Зюзіна сказала матері Баррі, що не була біля чоловіка в момент його смерті. Також Зюзіна не приїхала на похорон Прінга.

Зюзіна не прийшла на дізнання, незважаючи на прохання суду. Згідно з її заявою, їй нема чого додати до того, що вона розповіла поліції в Києві.

Як повідомлялося напередодні, одесит зарізав дітей співмешканки і їх знайомого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram