ГоловнаСвіт

В Ісландії іноземців підозрюють у вбивстві дівчини

Згідно зі статистикою, в Ісландії щорічно відбувається не більш ніж два вбивства.

В Ісландії іноземців підозрюють у вбивстві дівчини
Бирна Бриансдоттир
Фото: EPA/UPG

Уся Ісландія протягом тижня стежила за пошуками 20-річної Бірн Бріансдоттір (Birna Brjansdottir), яку згодом знайшли вбитою.

Про це пише Iceland Monitor

Дівчина зникла вранці 14 січня. Масштабна пошукова операція тривала протягом тижня, в ній взяли участь 725 добровольців і рятувальні загони.

Тіло дівчини знайшов екіпаж берегової охорони поблизу маяка на південь від столиці Рейк'явіка. Поліція повідомила, що дівчину вбили в орендованому авто, яке знайшли покинутим, і в якому виявили її кров.

За підозрою в скоєнні злочину затримали двох чоловіків з екіпажу траулера, який прибув із Гренландії. Одну з туфель убитої дівчини знайшли неподалік від місця, де швартувався корабель. Коли поліцейські встановили особи людей, які орендували авто, ті були вже на борту траулера, який вийшов у море. Влада відправила загін берегової охорони на перехоплення судна, щоб повернути його в порт і заарештувати підозрюваних.

Затримані визнали, що орендували автомобіль, але заперечують свою причетність до вбивства.

Ця історія вразила країну з населенням 330 тис. осіб, де, за статистикою, щорічно відбувається не більш ніж два вбивства, і таких злочинів за участю іноземців узагалі не фіксували.

Нагадаємо, раніше в січні в Ісландії сформували новий уряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram