ГоловнаСвіт

ЄС виділяє додатково €800 тис. на боротьбу з пропагандою в Європі

У ЄС побоюються, що Путін спробує вплинути на вибори по всій Європі.

ЄС виділяє додатково €800 тис. на боротьбу з пропагандою в Європі
Фото: rus.ruvr.ru

Євросоюз виділяє додаткові €800 тис. оперативній робочій групі зі стратегічних комунікацій East StratCom Task Force для протидії спробам Росії вплинути шляхом дезінформації і пропаганди на вибори в Європі.

Про це повідомляє The Guardian.

За даними видання, ЄС активізує свої зусилля в протидії кампанії гібридної війни на хвилі перемоги Дональда Трампа, оскільки є побоювання, що президент РФ Володимир Путін спробує вплинути на вибори по всій Європі.

Як наголошують, протягом найближчих місяців відбудуться вибори в Німеччині, у Франції та Нідерландах, тому ЄС і прийняв рішення про надання додаткових коштів у розмірі близько €800 тис. Гроші будуть витрачені протягом найближчих шести місяців і йдуть із поточного бюджету Служби зовнішньої дії ЄС.

"Члени Європарламенту визнають, що є побоювання, що очевидний вплив Росії на недавні вибори в США тільки заохотить здійснювати такі кампанії на континенті", - зазначає видання.

Нагадаємо, Європарламент визначив дезінформацію і пропаганду з боку Росії і терористичних ісламістських організацій головними загрозами для ЄС і закликав до рішучої протидії інформаційним війнам.

Нагадаємо, в лютому 2016 року ЄС запустив російськомовний сайт для викриття дезінформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram