ГоловнаСвіт

У Швеції групове зґвалтування транслювали у Facebook

За деякими даними, спостерігачів за процесом було не менш ніж двісті.

У Швеції групове зґвалтування транслювали у Facebook
Фото: скриншот

В Швеції троє чоловіків були заарештовані за підозрою в зґвалтуванні жительки міста Уппсала. Вся сцена транслювалася в прямий ефір через Facebook, передає ВВС.

Згідно з повідомленням, в поліцію зателефонувала жінка, сказавши, що бачила масове зґвалтування в прямій трансляції в закритій групі у Facebook. Пізніше в поліції підтвердили, що її співробітники виявили цей запис у соцмережі, і що його бачили чимало людей. Наскільки відомо, в цій закритій групі у Facebook перебуває кілька десятків тисяч осіб.

Поліція також повідомляє, що в одній з квартир в Упсалі були виявлені троє чоловіків, віком від 19 до 25 років, і одна жінка. Жінка, як повідомляє шведська преса, була майже без свідомості. Чоловіки були негайно арештовані. Шведська поліція не розголошує на цьому етапі їхнього громадянства і походження.

Facebook Live вказує, скільки людей одночасно переглядають трансляцію. За деякими даними, спостерігачів за процесом було не менш ніж двісті.

Як повідомляє шведський державний телеканал SVT, на момент, коли в квартиру прибула поліція, чоловіки вже знімали друге відео.

Facebook почав надавати можливість прямої трансляції наприкінці 2015 року. Ця функція часто використовується новинними організаціями для передавання безпосередньо з місця подій. Facebook Live використовують для спілкування між собою друзі і знайомі - просто тому, що можуть, а також ті, хто хоче поділитися побаченим з широкою аудиторією в реальному часі.

Але за допомогою цієї функції в інтернеті з'явилися записи злочинів і актів насильства. На початку січня чотирьом людям в Чикаго були пред'явлені звинувачення в злочині на ґрунті ненависті, після того як в Facebook з'явилася пряма трансляція того, як вони знущаються над психічно хворою людиною.

У червні 2016 року Антоніо Перкінс, також з Чикаго, був застрелений під час прямої трансляції у Facebook.

Як повідомлялося, Facebook створив інструмент для цензурування стрічки новин користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram