ГоловнаСвіт

МЗС Ізраїлю назвало Трампа "справжнім другом у Білому домі"

"Усі заяви адміністрації Трампа демонструють глибину її дружнього ставлення до Ізраїлю".

МЗС Ізраїлю назвало Трампа "справжнім другом у Білому домі"
Фото: n1.by

МЗС Ізраїлю назвав президента США Дональда Трампа "справжнім другом у Білому домі".

Про це пише The Independent

Заступник голови ізраїльського МЗС заявила також, що Ізраїль "надзвичайно задоволений новою адміністрацією" після телефонних переговорів Дональда Трампа та прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, що відбулися в неділю, 22 січня.

"Я вважаю, що всі заяви адміністрації Трампа демонструють глибину її дружнього ставлення до Ізраїлю, - зазначила вона. - Її співробітники розуміють складність ситуації на Близькому Сході, в світі, який руйнується навколо. Ізраїль - єдиний демократичний режим у регіоні, і вони хочуть зберегти Ізраїль".

У листопаді 2016 року, після перемоги Трампа на виборах, Нетаньяху передбачив, що відносини США і Ізраїлю "досягнуть нових висот", і назвав обраного президента "справжнім другом держави Ізраїль", який "зміцнить унікальний альянс між двома країнами".

Раніше Дональд Трамп неодноразово озвучував свою проізраїльську позицію. Так, на зустрічі з Біньяміном Нетаньяху в Нью-Йорку наприкінці вересня на той момент кандидат від республіканців розкритикував політику Барака Обами з близькосхідного питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram