ГоловнаСвіт

Buzzfeed пояснив публікацію доповіді про "компромат" на Трампа

Головний редактор видання вважає, що "поширення серед високопоставлених представників розвідки, обраних чиновників і ЗМІ" свідчить про достовірність доповіді.

Buzzfeed пояснив публікацію доповіді про "компромат" на Трампа
Трамп

Buzzfeed опублікував доповідь про нібито наявний компромат на президента США Дональда Трампа, тому що про це "досьє" вже знали багато чиновників, але не було відомо публіці.

Крім того, про існування документа повідомив телеканал CNN, пояснив у колонці для New York Times головний редактор видання Бен Сміт.

За словами Сміта, документ "набув широкого поширення серед високопоставлених представників розвідки, обраних чиновників і ЗМІ", що свідчить про його достовірність. При цьому решта країни отримувала тільки "випадкові відгомони", з яких випливало, що існує якийсь компромат, але не мала доступу до самих документів.

Другою причиною публікації, вказує журналіст, стало повідомлення CNN про те, що Барак Обама і Дональд Трамп отримали розвідувальні зведення, в яких з-поміж іншого наводився зміст компрометуючої доповіді. Телеканал, за зауваженням Сміта, позначив документ як такий, що містить "компрометуючу інформацію особистого і фінансового характеру про Трампа".

Сміт зазначив, що остаточне рішення про публікацію було прийнято після того, як співробітники BuzzFeed News разом із журналістами в США та Європі витратили декілька тижнів, намагаючись підтвердити або спростувати конкретні заяви, наведені в доповіді.

Видання Buzzfeed опублікувало 35-сторінковий документ про вплив Москви на Дональда Трампа 11 січня. З нього випливає, що у Кремля є компромат на президента США, в тому числі про "збочені сексуальні акти". У ньому також йдеться про зв'язки між представниками штабу Трампа і російськими спецслужбами. У досьє стверджується, що ФСБ прослуховувала орендований Трампом у Москві президентський номер у готелі "Рітц Карлтон", куди Трамп нібито запрошував повій. Через добу після публікації доповіді ЗМІ назвали ім'я ймовірного учасника досьє: ним виявився екс-співробітник британської розвідки МІ-6 Крістофер Стіл, співзасновник лондонської компанії Orbis Business Intelligence, що спеціалізується на розслідуваннях і безпеці.

Сам Трамп раніше неодноразово заперечував заяви про зв'язки з російською владою. За його словами, американська розвідка визнала опублікований BuzzFeed компромат "фальшивкою". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram