ГоловнаСвіт

Україна знову порушить питання про відкриття офісу підтримки ООН в Україні, - Єльченко

Для моніторингу виконання Мінських домовленостей.

Україна знову порушить питання про відкриття офісу підтримки ООН в Україні, - Єльченко
Здание ООН
Фото: tatar-tribun.ru

Головування України в Радбезі ООН у лютому буде використано для вирішення українських проблем, у тому числі питання відкриття офісу підтримки ООН в Україні.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua повідомив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко.

«…ми використовуємо всі можливості для того, щоб порушити наші питання. Наприклад, по першій темі - захисту критичної інфраструктури», - сказав Єльченко.

Щодо останніх тематичних дебатів про конфлікти в Європі, то «це буде прекрасний привід порушити наше питання і послухати, що думають інші».

Також ми обов'язково знову поставимо питання про відкриття в Україні офісу підтримки ООН і про більшу роль Генерального секретаря.

«Не хочу загадувати наперед, але я думаю, що в лютому матимемо щонайменше кілька можливостей для того, щоб, користуючись головуванням, спробувати прийняти рішення Ради Безпеки принаймні про відкриття офісу ООН в Україні. Який буде займатися моніторингом виконання Мінських домовленостей. Але це залежить не тільки від ситуації тут, а ще й від того, як піде наш переговорний процес з ОБСЄ - ми не хочемо заважати, щоб один процес накладався на інший. Тож якщо буде можливість і необхідність, ми обов'язково це питання в лютому порушимо», - сказав Єльченко.

При цьому посол попросив не перебільшувати роль і значення саме головування цього місяця, «тому що важливіший сам процес членства в Радбезі, а він дворічний».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram