ГоловнаСвіт

Румен Радев заступив на посаду президента Болгарії

Новий голова держави пообіцяв бути президентом усіх болгар.

Румен Радев заступив на посаду президента Болгарії
Фото: EPA/UPG

У неділю, 22 січня, відбулася інавгурація нового президента Болгарії Румена Радева.

Церемонія відбулася в Софії, повідомляє Болгарське національне телебачення.

У своїй інавгураційній промові Радев, приймаючи посаду від свого попередника Росена Плевнелієва, заявив, що буде президентом усіх болгарських громадян, незалежно від їх партійної приналежності, етнічного походження і релігії. Він також закликав громадян Болгарії разом будувати справедливіше суспільство, яке не було б заручником минулого, а навпаки, створювало б майбутнє.

Радев став п'ятим президентом Болгарії. Його обрали на виборах 13 листопада 2016 року, він отримав підтримку 59,37% виборців.

Генерал-майор у відставці Румен Радев народився 1963 року в місті Димитровград. Кадровий військовий, колишній командувач військово-повітряними силами Болгарії. У 1982 році закінчив із золотою медаллю математичний коледж в місті Хасково. У 2003 році також з відзнакою закінчив військово-повітряний коледж у США, отримавши ступінь магістра. У 2016 році був висунутий на посаду президента країни Болгарською соціалістичною партією і рухом "Альтернатива болгарському відродженню". Пізніше "Альтернатива" відкликала свій голос.

Попередній президент Росен Плевнелієв займав посаду з 22 січня 2012 року. Він вирішив не висувати свою кандидатуру на другий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram