ГоловнаСвіт

У США правозахисники запустили кампанію за імпічмент Трампа

Через збереження зв'язків зі своїм бізнесом Трампа звинувачують у конфлікті інтересів.

У США правозахисники запустили кампанію за імпічмент Трампа
Фото: twitter@Mike_Eckel

Американські правозахисні організації запустили кампанію за відсторонення від влади нового президента США Дональда Трампа, передає DW.

Кілька громадських організацій США ініціювали збір підписів під петицією за імпічмент президента, який заступив на посаду напередодні. У повідомленні, опублікованому на сайті кампанії Impeach Trump Now 20 січня, зазначено, що причина акції - в конфлікті інтересів голови Білого дому через його бізнес.

Кампанію за відсторонення Трампа від влади організували дві американські позапартійні некомерційні організації - Free Speech for People і RootsAction. Вони стверджують, що через конфлікт інтересів президента США існує небезпека, що у Вашингтоні ухвалюватимуть невигідні для країни рішення.

Одночасно петиція за імпічмент Трампа з акцентом на його "гомофобію, расизм, ксенофобію і сексизм" запущена на сайті Change.org. Станом на 21 січня вона набрала вже майже 86 тисяч підписів.

The Washington Post пише, що серед інших проти Трампа виступає і правозахисна організація "Американський союз захисту громадянських свобод" (ACLU). За словами її голови Ентоні Ромеро, ACLU вже готує численні судові позови.

Церемонія інавгурації 45-го президента США Дональда Трампа пройшла у Вашингтоні в п'ятницю, 20 січня. Вона супроводжувалася масовими акціями протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram