ГоловнаСвіт

США звинуватили брата Пан Гі Муна в корупції та відмиванні грошей

Пан Гі Сан намагався продати хмарочос за допомогою корупційної схеми.

США звинуватили брата Пан Гі Муна в корупції та відмиванні грошей
Комплекс зданий Landmark 72 в Ханое
Фото: landmark72.com

Американські органи юстиції домагаються від Південної Кореї затримання одного з братів колишнього генерального секретаря ООН Пан Гі Муна. Як заявив у п'ятницю, 20 січня, у Нью-Йорку представник прокуратури США, Пан Гі Сан і його син Чу Хе Пан мають бути притягнуті до відповідальності за причетність до корупції і відмивання грошей.

Мова йде про давання хабара в розмірі кількох мільйонів доларів заради продажу одній з арабських країн нерухомості у В'єтнамі, відзначає "Німецька хвиля".

Пан Гі Сан до березня 2015 року був одним з керівників південнокорейської будівельної фірми Keangnam, яка побудувала комплекс будівель Landmark 72 в Ханої і намагалася продати його за 800 мільйонів доларів за допомогою корупційної схеми. Прокуратура США має намір звернутися до влади в Сеулі з проханням екстрадувати Пан Гі Сана.

Його син Чу Хен Пан працює агентом з торгівлі нерухомістю в Нью-Йорку. Крім нього в афері замішаний американський посередник Малколм Харріс. Обидва вони утримуються під вартою, але не визнали своєї провини.

Пан Гі Мун заявив, що нічого не знав про цей інцидент, і висловив сподівання, що співпраця між південнокорейською та американською владами буде "тісною і прозорою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram