ГоловнаСвіт

Трамп підписав указ про згортання Obamacare

Під час передвиборної кампанії Трамп неодноразово обіцяв скасувати цей закон.

Трамп підписав указ про згортання Obamacare
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп незабаром після інавгурації підписав перший указ, в якому послаблює дію закону про Obamacare (медична реформа, проведена його попередником Бараком Обамою).

Як зазначає Голос Америки, це було зроблено незабаром після інавгурації.

Трамп доручив федеральним відомствам послабити обмеження, пов'язані з реформою охорони здоров'я. Зокрема, мова йде про таке тлумачення закону про Obamacare, щоб мінімально знизити штрафи і податкові вимоги, введені документом.

Підписання указу відбулося в Овальному кабінеті Білого дому в присутності віце-президента Майка Пенси і голови президентської адміністрації Райнса Прибуса, який заявив, що указ спрямований на "мінімізацію економічного тягаря" закону про доступну охорону здоров'я, прийнятого в 2010 році, "напередодні його скасування".

Під час передвиборної кампанії Трамп виступав проти цього закону і неодноразово обіцяв скасувати його і замінити іншим актом.

Нагадаємо, закон Affordable Care Act (закон про доступну охорону здоров'я), отримав також назву Obamacare, - це обов'язкове медичне страхування громадян. У разі відмови від покупки поліса, американці повинні заплатити штраф у розмірі 2,5% свого доходу. Незважаючи на агресивні умови, Білий дім пішов назустріч незастрахованим біднякам, чий річний дохід на 4 членів сім'ї складає не більш ніж $88 тис. на рік, гарантувавши їм майже 90-відсоткове покриття вартості страхового поліса.

12 січня Сенат США схвалив початок процесу щодо скасування Obamacare.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram