ГоловнаСвіт

Австралія допустила відновлення пошуків рейсу MH370, зниклого в 2014 році

Учасникам пошукової операції потрібні хоча б приблизні дані про місце аварії літака.

Австралія допустила відновлення пошуків рейсу MH370, зниклого в 2014 році
Пропавший лайнер, нарисованный сочуствующими филиппинскими школьниками
Фото: EPA/UPG

Влада Австралії заявила, що допускає відновлення пошуків зниклого в 2014 році Boeing 777 рейсу MH370 авіакомпанії Malaysia Airlines.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Я не відкидаю майбутні підводні пошуки [MH370] будь-якої тривалості", - сказав австралійський міністр транспорту Даррен Честер.

Таке рішення міністр пояснив тим, що сім'ї загиблих розкритикували намір припинити пошуки.

Пошукова операція обійшлася приблизно в 200 млн австралійських доларів ($150 млн), її спонсорувала переважно Малайзія. Країни, що беруть участь в операції - Австралія, Китай і Малайзія, - відмовилися продовжувати пошуки без нових доказів про остаточне місце катастрофи літака. 

За словами Честера, припинення пошуків зниклого літака пов'язане не з вартістю операції, а з тим, що у країн немає достовірної інформації про його можливе місце розташування.

Прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл висловив "глибокий жаль" у зв'язку з тим, що літак не було знайдено, але підтвердив угоду між Малайзією, Австралією і Китаєм про припинення пошуків.

Літак Malaysia Airlines зник з радарів у ніч на 8 березня 2014 року над Південно-Китайським морем приблизно через 40 хвилин після вильоту. На борту було 239 осіб: 227 пасажирів і 12 членів екіпажу. Всі вони визнані загиблими. Причини події так і не були встановлені.

Раніше ймовірні уламки лайнера були знайдені біля берегів Мозамбіку в Південно-Східній Африці та Маврикії, біля французького острова Реюньон, який розташований за 700 км від Мадагаскару, а також у ПАР, Таїланді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram