ГоловнаСвіт

У Молдові владна коаліція відкидає президентський проект федералізації

Конституція Молдови не дозволяє розділити країну на окремі суб'єкти федерації.

У Молдові владна коаліція відкидає президентський проект федералізації
Додон
Фото: EPA/UPG

Владна в Молдові коаліція на чолі з Демократичною партією категорично відкидає запропонований президентом Ігорем Додоном проект федералізації держави.

Про це йдеться в оприлюдненому комюніке Демократичної партії, повідомляє "Укрінформ".

"Демократична партія переконана, що ініціатива Партії соціалістів і президента Ігоря Додона про федералізацію країни не сприятиме реінтеграції держави. Навпаки, це може призвести до її поділу і до серйозних ускладнень на переговорах про Придністров'я. Ми твердо і послідовно виступаємо за врегулювання Придністровського питання на принципах унітарної держави", - йдеться в комюніке.

Наголошено також, що проти федералізації виступають і громадяни країни, і міжнародні партнери на переговорах стосовно Придністровського врегулювання, а конституція Молдови не дозволяє розділити країну на окремі суб'єкти федерації.

Напередодні президент Молдови Ігор Додон заявив на прес-конференції в Москві, що федералізація країни може стати єдиним рішенням для остаточного врегулювання Придністровського конфлікту. Також він заявив про готовність анулювати УА Молдова-ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram