ГоловнаСвіт

Кремль заявив про спроби спецслужб США завербувати російських дипломатів

Лавров стверджує, що американські дипломати переодягалися в жінок, щоб проникнути на російські об'єкти.

Кремль заявив про спроби спецслужб США завербувати російських дипломатів
Дмитрий Песков
Фото: tvc.ru

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що американські спецслужби намагалися завербувати російських дипломатів.

Про це повідомляє "Дождь".

"Це дійсно так. Інформацію не розголошували, зазвичай це не прийнято робити. Але коли лунає така агресивна риторика з боку адміністрації... Звичайно, не зайвим було б нагадати, що такі випадки були - тиск на дипломатів, спроби їх завербувати", - сказав Пєсков.

Він зазначив: "це свідчить про те, що на російські закордонні представництва чиниться постійний тиск, відбувається робота зі збору розвідданих".

"Це не дружня лінія щодо Росії. Нам прикро, що у Вашингтоні вдавалися до таких методів", - заявив Пєсков.

Раніше у вівторок голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що під час другого терміну адміністрації Обами наростала вербувальна активність США щодо російських дипломатів, повідомляє ТАСС.

"Американські спецслужби намагалися зробити вербувальні пропозиції послу вищої ланки. Намагалися засунути в машину і дати 10 тисяч доларів", - заявив міністр. За його словами, "гроші ці взяла на облік посольська бухгалтерія, тепер вони працюють на благо нашої країни".

Він також розповів, що представники США одягали перуки, переодягалися в жінок, щоб проникнути на російські об'єкти. Крім того, Лавров стверджує, що американських дипломатів помічали переодягненими на всіляких мітингах і акціях протесту, включаючи несанкціоновані.

"Присікати розвідувальну діяльність американських представників, які працювали під дипломатичним прикриттям. Був відомий епізод, коли переодягнений дипломат у перуці, з накладними бровами проникав у будинок посольства США, відмовившись пред'явити посвідчення співробітнику безпеки, вдарив його", - сказав Лавров. 

Нагадаємо, в грудні Лавров на прес-конференції в рамках зустрічі ОБСЄ в Гамбурзі заявив з приводу звинувачень у спробах Москви дестабілізувати ситуацію в ФРН, що "вже і канцлер Меркель публічно коментувала ці нісенітниці і назвала їх маячнею". Це його висловлювання викликало подив у Німеччині, оскільки нічого подібного канцлер не говорила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram