ГоловнаСвіт

Федеріка Могеріні "на сто відсотків" упевнена в майбутньому ЄС

Голова європейської дипломатії заочно відповіла на висловлювання Трампа.

Федеріка Могеріні "на сто відсотків" упевнена в майбутньому ЄС
Федерика Могерини
Фото: EPA

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні впевнена, що країни Європейського Союзу "залишаться разом", передає Німецька хвиля.

Про це вона заявила після закінчення зустрічі голів МЗС країн Євросоюзу в Брюсселі в понеділок, 16 січня, тим самим заочно відповівши на висловлювання обраного президента США Дональда Трампа.

"Я впевнена в цьому на сто відсотків", - підкреслила голова європейської дипломатії.

Вона також повідомила, що Великобританія, яка вирішила вийти з Євросоюзу, не має права вести зі США переговори про двосторонню економічну угоду до тих пір, поки Сполучене Королівство залишається в складі ЄС.

"Поки та чи інша держава є членом ЄС, не може бути жодних двосторонніх переговорів із третіми сторонами про укладення будь-яких домовленостей", - заявила Федеріка Могеріні.

Вона вказала, що голова МЗС Великобританії Борис Джонсон згоден із цим положенням, закріпленим у договорах Євросоюзу.

В інтерв'ю виданням Bild і The Times, опублікованому 15 січня, Дональд Трамп охарактеризував Євросоюз як "інструмент для досягнення цілей" Німеччини. Рішення Великобританії вийти з ЄС (Brexit) він назвав "чудовою річчю". На думку майбутнього президента США, міграційна криза стала "останньою краплею", яка змусила британців проголосувати за Brexit. Він припустив, що за прикладом Великобританії підуть і інші країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram