ГоловнаСвіт

Тегеран не буде переглядати ядерну угоду за президентства Трампа, - МЗС

"Ніяких подальших обговорень з офіційними особами США щодо угоди не буде".

Тегеран не буде переглядати ядерну угоду за президентства Трампа, - МЗС

Іран не буде переглядати ядерну угоду після вступу на посаду обраного президента США Дональда Трампа.

Про це напередодні першої річниці реалізації угоди заявив заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі, передає "Радіо Свобода".

"Нова адміністрація США не може відмовитися від угоди", - сказав він, додавши, що у Вашингтона є міжнародні зобов'язання щодо реалізації цієї угоди.

"Отже, ніяких подальших обговорень з офіційними особами США щодо угоди не буде. Наші ядерні переговори з американцями завершені, і у нас немає ніяких інших політичних переговорів з ними. На нашу думку, все закінчено", - додав Аракчі.

Нагадаємо, 14 липня 2015 року США, Росія, КНР, Великобританія, Франція, Німеччина та Іран досягли угоди щодо ядерної програми Тегерана. Згідно з домовленостями, Іран зобов'язався позбутися 98% свого ядерного палива і скоротити дві третини центрифуг, а також демонтувати ядерний реактор в Араку. В обмін на це з Тегерана знімуть санкції, які можуть бути повернуті, якщо Ісламська Республіка не виконає своїх зобов'язань.

16 січня Євросоюз і США, а також всі країни та організації, які брали участь у переговорах щодо ядерної програми, заявили про зняття всіх фінансових і торговельних обмежень з Ірану.

Під час своєї виборчої кампанії Трамп заявляв про можливість "розірвати" або переглянути цю угоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram