ГоловнаСвіт

Литва побудує паркан на кордоні з Росією

"Паркан - це знак, що сусідню державу ми розцінюємо як агресора".

Литва побудує паркан на кордоні з Росією
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Литва вирішила побудувати огорожу на кордоні з Калінінградською областю Росії в 2017 році.

До цього часу кордон між державами позначали лише спеціальні знаки і 13-метрова контрольна смуга, пише з посиланням Lietuvos žinios місцеве видання "Делфі". На 135-кілометровій ділянці від Віштітіса до Німану (тобто не на всій протяжності кордону) повинен з'явитися паркан вартістю близько 3,6 млн євро. Поруч із парканом буде встановлено сучасну систему спостереження, на неї кошти планують знайти в 2018 році.

Паркан повинен знизити масштаби контрабанди і потоки нелегалів. Крім того, міністр внутрішніх справ Еймутіс Місюнас нагадав недавню ситуацію, коли російські службовці потрапили на територію Естонії і викрали естонського поліцейського, а потім звинуватили його в незаконному перетині кордону. Тому, за словами міністра, важливо припинити подібні інциденти. "Паркан - це знак, що сусідню державу ми розцінюємо як агресора", - наголосив Місюнас.

До того часу Литва будувала паркан тільки на кордоні з Білоруссю. Там його встановлено на відрізку 100 км, при тому що спільний кордон з Білоруссю становить 600 км.

Нагадаємо, що подібні паркани на кордоні з Росією планують також установити Латвія і Естонія. Україна також намагалася побудувати паркан, але цей проект зазнав невдачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram