ГоловнаСвіт

Кандидат на пост голови Пентагону заявив, що Путін хоче розколоти НАТО

Меттіс виступатиме за підтримку країн Балтії і територіальну цілісність України.

Кандидат на пост голови Пентагону заявив, що Путін хоче розколоти НАТО
Джеймс Мэттис
Фото: dt.ua

Висунутий обраним президентом США Дональдом Трампом на пост міністра оборони Джеймс Меттіс заявив, що президент РФ Володимир Путін намагається розколоти країни НАТО.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Під час сенатських слухань щодо кандидатур на посади в майбутньому уряді Меттіс зазначив, що світовий порядок зіткнувся з найбільшою загрозою з часів Другої світової війни. І цю загрозу, зазначив він, представляють Росія, Китай і терористичні угруповання.

Відповідаючи на запитання сенаторів, він сказав, що він буде виступати за зміцнення єдності НАТО і зокрема за підтримку країн Балтії, які відчувають загрозу з боку Росії, і за територіальну цілісність України. При цьому він заявив, що США потребують посилення своєї військової могутності.

Водночас Меттіс заявив, що згоден з президентом Трампом щодо налагодження співпраці з Москвою в тих питаннях, де це буде можливо.

Джеймс Меттіс може стати першим кадровим військовослужбовцем на чолі Пентагону більш ніж за півстоліття. На цей час американське законодавство забороняє військовим, що пробули у відставці менш як сім років, очолювати міністерство оборони, якщо сенат не прийме особливе рішення зробити виняток.

Генерал Меттіс пішов у відставку з Корпусу морської піхоти в 2013 році, а до цього очолював Центральне командування США.

Напередодні висунутий Дональдом Трампом на посаду держсекретаря США Рекс Тіллерсон підтримав передачу Україні летальної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram