ГоловнаСвіт

У РФ засудженому за вбивство 22 жінок екс-міліціонеру пред'явлено звинувачення ще в 47 епізодах

Ангарський маніяк зізнався в 59 вбивствах.

У РФ засудженому за вбивство 22 жінок екс-міліціонеру пред'явлено звинувачення ще в 47 епізодах
Фото: Политика.RU

Колишньому міліціонеру з Ангарська (Росія) Михайлу Попкову, раніше засудженому до довічного ув'язнення за вбивство 22 жінок, пред'явлено звинувачення ще в 47 епізодах.

Про це повідомляє Интерфакс.

"Михайло Попков дав свідчення про 59 убивств. За 47 фактами звинувачення йому пред'явлено. Зараз триває робота ще за 12 фактами. Після завершення розслідування він був ознайомлений з обвинувальним висновком, після цього справу передали до суду", - сказала старший помічник керівника СУ СКР Галина Головачова.

Іркутська газета "Восточно-Сибирская правда", журналіст якої був на судовому засіданні, повідомила, що так званий ангарський маніяк зізнався в десятках нових убивств. На всі злочини він написав явки з повинною, і щоб довести ці факти, співробітникам слідства довелося розривати могили, ексгумувати трупи, призначати судово-медичні, криміналістичні й інші експертизи. У публікації наголошено, що Попкову пред'явлено звинувачення тільки в убивствах жінок, а не у зґвалтуванні й інших злочинах сексуального характеру.

У січні 2015 року Іркутський облсуд визнав 50-річного Попкова винним у вбивстві 22 жінок і засудив його до довічного позбавлення волі в колонії особливого режиму.

У 1994-2000 роках у вечірній і нічний час з громадських місць Ангарська зникали жінки 17-38 років. Згодом їхні спотворені тіла зі слідами сексуального насильства виявляли на території декількох районів Іркутської області - в лісі, на кладовищах, біля узбіч доріг. Поблизу декількох тіл були виявлені сліди коліс автомобіля "Нива", у зв'язку з чим на причетність до скоєння злочинів перевірили всіх власників машин цієї марки. Так вдалося вийти на Попкова, який до 1998 року працював оперативним черговим ВВС у Центральному районі Ангарська.

Співробітники поліції затримали Попкова 23 червня 2012 року у Владивостоці, куди він поїхав за новим автомобілем. Перебуваючи в СІЗО, коли справу про вбивство 22 жінок уже розглядали в суді, Попков написав ще понад 20 явок з повинною. Він також повідомив своїм сусідам по камері, що в нього жертв майже стільки само, як у Чикатила.

Колишній міліціонер називав себе "чистильником" і стверджував, що вбивав тільки "жінок, котрі ведуть розгульний спосіб життя". Це не відповідає дійсності, оскільки він заманював у свою машину всіх дівчат, які пізно поверталися додому. При цьому мінімум три злочини він скоїв, перебуваючи на чергуванні і використовуючи службовий автомобіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram