ГоловнаСвіт

У Казахстані екс-міністра економіки затримано за хабарі в особливо великому розмірі

У кінці грудня в країні затримали ще трьох чиновників, в тому числі екс-голову спецслужби.

У Казахстані екс-міністра економіки затримано за хабарі в особливо великому розмірі

Колишнього міністра національної економіки Казахстану Куандика Бішімбаєва перед самим Новим роком відправлено у відставку, взято під варту у справі про хабарі в особливо великому розмірі.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

У кінці грудня в Казахстані затримали ще трьох чиновників, в тому числі екс-голову спецслужби.

"Бішімбаєва затримано за фактом неодноразового отримання хабарів в особливо великому розмірі в групі осіб за попередньою змовою", - цитує "РИА Новости" прес-реліз Національного бюро з протидії корупції.

Колишнього чиновника поміщено в слідчий ізолятор.

Президент країни Нурсултан Назарбаєв підписав указ про звільнення Бішімбаєва 28 грудня 2016 року. Через два дні Назарбаєв оголосив, що міністр позбувся посади, оскільки щодо нього проводяться слідчі дії, пише Інтерфакс.

Бішімбаєв очолював міністерство економіки Казахстану трохи більше ніж півроку, а до цього керував національним холдингом "Байтерек". У листопаді 2016 року були затримані топ-менеджери дочірньої компанії холдингу "Байтерек девелопмент". За версією слідства, вони брали участь у корупційній схемі з отримання великих хабарів від будівельних компаній, які хотіли взяти участь в держпрограмі з будівництва орендного житла. Після затримання його колишніх підлеглих міністр Бішімбаєв говорив, що не був у курсі цих схем.

Як повідомлялося, президент Філіппін пригрозив скидати корупціонерів з вертольота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram