ГоловнаСвіт

Україна асоціюється в європейських інститутах і столицях з поганими новинами, - Зеркаль

Заступниця голови МЗС вважає основною проблемою України в ЄС невміння доносити позитивну інформацію про себе.

Україна асоціюється в європейських інститутах і столицях з поганими новинами, - Зеркаль
Елена Зеркаль
Фото: mfa.gov.ua

Україна асоціюється в європейських інститутах і столицях з поганими новинами.

Про це заявила заступниця голови МЗС Олена Зеркаль в інтерв'ю "Європейській правді".

"Згадайте, перед запуском електронного декларування у нас було дуже багато скандалів. Але після того, як декларування запустилося, ніхто про це особливо і не говорить як про досягнення. Хоча ця система вважається найбільш передовою і прозорою з усіх наявних у Європі та світі", - нагадала вона.

Дипломат зазначила, що "ми дуже добре розповідаємо про свої невдачі, в тому числі про можливі", але коли ми робимо щось добре, то "не вміємо це рекламувати".

"Тут також є питання до керівництва НАЗК (Національне агентство запобігання корупції - ред.). Одна справа - рутинна робота, а інша - робити нормальний промоушен органу, який повинен служити фактично візитною карткою України. Та й вся наша законодавча база у сфері боротьби з корупцією набагато просунутіша, ніж у будь-якій з країн-членів ЄС. Відкритість реєстрів власності, реєстрів ведення бізнесу, той самий Prozorro і навіть прийнятий закон про запобігання корупції у спорті - це все те, що європейцям ще належить впровадити в себе, вони цього ще не мають", - сказала дипломат. "Я розумію, що в нас інші стартові умови... Але основна наша проблема - невміння доносити позитивну інформацію про себе", - підсумувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram