ГоловнаСвіт

Стрілянину в аеропорту Флориди зчинив ветеран війни в Іраку

26-річний Естебан Сантьяго потерпає від психічного розладу.

Стрілянину в аеропорту Флориди зчинив ветеран війни в Іраку
Фото: bbc.com

Стрілянину в аеропорту міста Форт-Лодердейл американського штату Флорида, в результаті якої загинули п'ятеро людей, ще вісім отримали поранення, зчинив 26-річний Естебан Сантьяго, ветеран війни в Іраку, пише Бі-бі-сі.

Нападник відкрив вогонь близько першої дня за місцевим часом у залі видачі багажу другого терміналу. За словами очевидців, він ішов уздовж стрічок видачі багажу і стріляв у людей, нічого не кажучи. Повідомляють, що нападник здався поліції, коли в нього скінчилися патрони.

Молодий чоловік, одягнений у футболку із "Зоряними війнами", прилетів з Аляски. Пістолет і патрони лежали у нього в багажі. Отримавши свою торбу, він у туалеті дістав пістолет і зарядив його.

Сантьяго - колишній член Національної гвардії Аляски і Пуерто-Рико. Служив в Іраку з квітня 2010 року по лютий 2011 року, а закінчив службу в серпні 2016 року.

Сантьяго звільнили з Національної гвардії Аляски за незадовільну роботу.

У листопаді Сантьяго прийшов в офіс ФБР у своєму рідному місті Анкоридж на Алясці. Він поводився дивно, і співробітники бюро передали його місцевій поліції, яка відправила хлопця на перевірку психічного стану.

Тоді Сантьяго заявив агентам ФБР, що уряд США контролює його розум і змушує його дивитися відеоролики екстремістського угруповання "Ісламська держава".

Перельоти зі зброєю не заборонені законами США, якщо її зберігають у закритому контейнері з твердими стінками і здають у багаж. Аналогічні правила чинні для патронів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram