ГоловнаСвіт

Трамп запропонує посаду в Білому домі тричі звільненій учасниці свого телешоу

Екс-учасниця шоу Трампа була активним членом передвиборної кампанії Трампа.

Трамп запропонує посаду в Білому домі тричі звільненій учасниці свого телешоу
Омароса Манигол
Фото: EPA/UPG

Обраний президент США Дональд Трамп має намір запропонувати посаду в Білому домі колишній учасниці телешоу "Підмайстер", ведучим якого був сам мільярдер.

За даними агентства Associated Press, робота Омароси Манігол (Omarosa Manigault) буде пов'язана з участю громадськості в роботі адміністрації. Точної інформації про її майбутні обов'язки, а також про назву самої посади, поки що немає.

Манігол була активною учасницею передвиборної кампанії Трампа. Крім того, вона вже працювала в американській адміністрації - в апараті президента-демократа Білла Клінтона вона займалася підбором персоналу, була співробітницею Мінторгу, а також була асистенткою в штаті тодішнього віце-президента Альберта Гора, повідомляв у 2004 році журнал People.

Незабаром після запуску "Підмайстра" в 2004-му Трамп, ведучий шоу, "звільнив" її з програми. Після перезапуску проекту Манігол поверталася в шоу, проте ще двічі зазнала процедури звільнення - в 2011-му і 2013 роках.

Реаліті-шоу "Підмайстер" було запущено на американському телеканалі NBC у 2004-му. Учасники боролися за право стати помічником Трампа (після 2015 року проект призупинили, оскільки республіканцеві довелося зосередитися на президентських перегонах). Переможець програми отримував право керувати однією з компаній Трампа і річний оклад $250 тис. У 2017 році шоу "Підмайстер" відновили (перший випуск вийшов в ефір 2 січня). Веде програму актор і колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеґґер.

Дональд Трамп переміг на президентських виборах, які відбулися 8 листопада 2016 року, вигравши в демократа Гілларі Клінтон. Його інавгурація пройде 20 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram