ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

За пікети на підтримку політв'язня Дадіна в Москві затримали 6 осіб

Зараз про місце перебування Дадіна нічого невідомо.

У Москві біля будівлі Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) на вулиці Житній затримано шістьох осіб, які проводили пікети на підтримку політв'язня Ільдара Дадіна.

Про це повідомляє "ОВД-Инфо".

За інформацією порталу, затримано Олену Захарову, Марію Рябікову, Павла Кузнєцова, Михайла Лашкевича, Леоніда Дуброва і Тетяну Тарвід. Їх доправили у ВВС "Якиманка".

Засудженого за неодноразові порушення на мітингах політв'язня Ільдара Дадіна на початку грудня перевели з карельської колонії №7. Зараз про його місце перебування нічого невідомо.

На початку листопада було опубліковано лист Дадіна його дружині Анастасії Зотовій, у якому він повідомляв про тортури і побиття з боку співробітників колонії №7 міста Сєгежа. Після цього засудженого відвідали правозахисники, у тому числі й уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова. Усі вони рекомендували перевести Дадіна в іншу колонію.

Службова перевірка ФСВП і дослідча перевірка колонії не виявили порушень, які підтвердили б слова Дадіна про побиття і катування. На його тілі не виявили слідів насильства. Сам засуджений активіст пояснив це тим, що був вбраний під час побиття.

Ільдар Дадін став першим, кого визнали винним за статтею 212.1 КК РФ (неодноразові порушення на мітингах). У грудні 2015 року його засудили до трьох років колонії загального режиму.

Визнаний політв'язнем, оскільки кримінальне переслідування здійснюється виключно через ненасильницьке втілення права на свободу зібрань, за звинуваченням у правопорушенні, якого не було здійснено, з порушенням права на справедливий судовий розгляд і застосуванням непропорційного інкримінованому діянню утримання під вартою.

1 листопада Дадін поскаржився на регулярні побиття в колонії. В управлінні ФСВП підтвердили застосування фізичної сили до в'язня, але лікарі не виявили на тілі Дадіна слідів побоїв. Сам в'язень стверджує, що їх немає, тому що в момент побиття він був вбраний.

1 грудня стало відомо, що Дадіна на півроку помістили в одиночну камеру за бійку із сусідом по камері.

Пізніше Дадіна перевели в іншу колонію. У ФСВП пояснили це гарантуванням безпеки Дадіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram